Hiljaisuuden Vuodenajat

Monitaiteisten konserttien sarja Särestöniemessä eri vuodenaikoina

Hiljaisuus-vuodenajat_tapahtumakuva.jpg
 
 

HILJAISUUDEN VUODENAJAT:
VALOA JA VARJOJA

9.6. klo 12.00
9.6. klo 15.00
särestöniemi-museo

Monitaiteinen konsertti- ja esityskokonaisuus Särestöniemi-museossa

Uusi Hiljaisuuden vuodenajat-sarja käynnistää Särestöniemi-museossa tilojen renesanssin: gallerian saunaosastolla nähdään ilma-akrobaatti Salla Hakanpään vedenalaisia mietteitä Juha Hurmeen löylyhuuruisella säestyksellä, galleriassa puolestaan ensiesitys laulaja Anni Elif Egecioglun ja käsilläseisoja Imogen Huzelin yhteistyöstä. Vuodenajat vaeltavat myös Särestöniemen vanhalle puolelle, jossa kohdataan sopraano Tuuli Lindeberg. Särestöniemen ateljeessa vierailee maineikas ruotsalainen Curious Chamber Players –nykymusiikkiyhtye ja ensiesityksenä nähdään musiikkiteatteriohjaaja Aleksi Barrièren ohjaus Outi Tarkiaisen teokseen Metsän hiljaisuuteen yhdessä sopraanon sekä ilma-akrobaatin kanssa.

Hiljaisuuden vuodenajat on viiden eri vuodenaikoina toteutettavan monitaiteisen konsertin sarja. Konserttien esiintyjät ovat kotimaisia ja ulkomaisia musiikin, sirkustaiteen, tanssin, teatterin ja kuvataiteen ammattilaisia, jotka luovat yhdessä eri taiteenlajeja yhdistävän ainutkertaisen konserttikokonaisuuden Reidar Särestöniemen museon tiloihin ja ympäristöön.

Valoa ja Varjoja  on sarjan ensimmäinen konsertti ja se esitetään kahdesti lauantaina 9.6.2018 osana Hiljaisuus-festivaalin ohjelmistoa.

Konsertti- ja esityskokonaisuus levittäytyy Särestöniemen rakennuksiin ja ympäristöön.  Kolmetoista eri alojen taiteilijaa esiintyy Reidar Särestöniemen taiteen keskellä hyödyntäen Särestöniemen tunnelmaa. Särestöniemen ateljeessa vierailee maineikas ruotsalainen Curious Chamber Players –nykymusiikkiyhtye ja ensiesityksenä nähdään musiikkiteatteriohjaaja Aleksi Barrièren ohjaus Outi Tarkiaisen teokseen “Metsän hiljaisuuteen” yhdessä sopraanon sekä kolmen ilma-akrobaatin kanssa.

Valoa ja Varjoja on kokonaisvaltainen musiikkia ja esittävää taidetta yhdistävä teos, jonka ovat suunnitelleet säveltäjä Outi Tarkiainen ja sirkustaiteilija Henna Kaikula.


Kokonaisuudessa esiintyvät taiteilijat:

Aleksi Barrière, ohjaus (Metsän hiljaisuuteen -teos)
Anni Elif Egecioglu, laulu ja sello
Salla Hakanpää, vesiakrobatia
Juha Hurme, kirjailija-näyttelijä
Imogen Huzel, käsilläseisonta
Tuuli Lindeberg, sopraano
Viivi Roiha, ilma-akrobatia

Curious Chamber Players:
Rei Munakata, kapellimestari, sävellys ja esineet
Malin Bång, sävellys ja esineet
Hannah Törnell Wettermark, huilu ja esineet
Lauri Sallinen, klarinetti ja esineet
Anna Christensson, piano, melodika ja esineet
Karolina Öhman, sello ja esineet

Säveltäjät: Bång – Cleare – Perotinus – Munakata – Tarkiainen – Winther Christensen – Worsaae

 

Monitaiteisten konserttien sarja toteutetaan yhteistyössä Särestöniemi-museon, Kittilän kunnan kulttuuritoimen, Kittilän kunnan elinkeinopalveluiden, Levin Matkailu Oy:n, House of Laplandin ja Flatlight Creative Housen kanssa.

Konserttisarjan toteutusta on tukenut Suomen kultturirahasto.

 
skr_vihrea_1.gif