Hiljaisuuden Vuodenajat:

Valoa ja Varjoja

Monitaiteisen konserttisarjan ensimmäinen esitys- ja konserttikokonaisuus Särestöniemessä kesäkuussa 2018.


Hiljaisuus-vuodenajat_tapahtumakuva.jpg
 

HILJAISUUDEN VUODENAJAT
VALOA JA VARJOJA

LA 9.6. klo 12.00
LA 9.6. klo 15.00
särestöniemi-museo

Monitaiteinen konsertti- ja esityskokonaisuus Särestöniemi-museossa

Uusi Hiljaisuuden vuodenajat-sarja käynnistää Särestöniemi-museossa tilojen renesanssin: gallerian saunaosastolla nähdään ilma-akrobaatti Salla Hakanpään vedenalaisia mietteitä Juha Hurmeen löylyhuuruisella säestyksellä, galleriassa puolestaan ensiesitys laulaja Anni Elif Egecioglun ja käsilläseisoja Imogen Huzelin yhteistyöstä. Vuodenajat vaeltavat myös Särestöniemen vanhalle puolelle, jossa kohdataan sopraano Tuuli Lindeberg. Särestöniemen ateljeessa vierailee maineikas ruotsalainen Curious Chamber Players –nykymusiikkiyhtye ja ensiesityksenä nähdään musiikkiteatteriohjaaja Aleksi Barrièren ohjaus Outi Tarkiaisen teokseen Metsän hiljaisuuteen yhdessä sopraanon sekä ilma-akrobaatin kanssa.

Hiljaisuuden vuodenajat on viiden eri vuodenaikoina toteutettavan monitaiteisen konsertin sarja. Konserttien esiintyjät ovat kotimaisia ja ulkomaisia musiikin, sirkustaiteen, tanssin, teatterin ja kuvataiteen ammattilaisia, jotka luovat yhdessä eri taiteenlajeja yhdistävän ainutkertaisen konserttikokonaisuuden Reidar Särestöniemen museon tiloihin ja ympäristöön.

Valoa ja Varjoja  on sarjan ensimmäinen konsertti ja se esitetään kahdesti lauantaina 9.6.2018 osana Hiljaisuus-festivaalin ohjelmistoa.

Konsertti- ja esityskokonaisuus levittäytyy Särestöniemen rakennuksiin ja ympäristöön.  Kolmetoista eri alojen taiteilijaa esiintyy Reidar Särestöniemen taiteen keskellä hyödyntäen Särestöniemen tunnelmaa. Särestöniemen ateljeessa vierailee maineikas ruotsalainen Curious Chamber Players –nykymusiikkiyhtye ja ensiesityksenä nähdään musiikkiteatteriohjaaja Aleksi Barrièren ohjaus Outi Tarkiaisen teokseen “Metsän hiljaisuuteen” yhdessä sopraanon sekä kolmen ilma-akrobaatin kanssa.

Valoa ja Varjoja on kokonaisvaltainen musiikkia ja esittävää taidetta yhdistävä teos, jonka ovat suunnitelleet säveltäjä Outi Tarkiainen ja sirkustaiteilija Henna Kaikula.


Kokonaisuuden taiteellinen suunnittelu
Henna Kaikula ja Outi Tarkiainen
 

Ohjaus Metsän hiljaisuuteen -teoksessa
Aleksi Barrière
 

Kokonaisuudessa esiintyvät taiteilijat:

laulu ja sello
Anni Elif Egecioglu

Sopraano
Tuuli Lindeberg

Runoilija
virpi vairinen

teksti
Juha Hurme

Ilma-akrobatia
Viivi Roiha

käsilläseisonta
Imogen Huzel

Vapaasukellus
Salla Hakanpää
 

Curious Chamber Players (se):

kapellimestari, sävellys ja esineet
Rei Munakata
 
sävellys ja esineet
Malin Bång

huilu ja esineet
Hannah Törnell Wettermark

klarinetti ja esineet
Lauri Sallinen

piano, melodika ja esineet
Anna Christensson

sello ja esinee
Karolina Öhman


Säveltäjät
Bång
Cleare
Perotinus
Munakata
Tarkiainen
Winther Christensen
Worsaae

kesto
2 h 15 min
 

Valoa ja varjoja on ensimmäinen Hiljaisuuden vuodenajat-konserttisarjan konsereista. Seuraava sarjan konserttikokonaisuus ensiesitetään tammikuussa 2019.

Pyydämme huomioimaan, että tapahtuma ei ole esteetön. Kokonaisuus sisältää kävelyä esityspaikkojen välillä.
 

liput
32,50€/ 35€

 
 
 
 

Monitaiteisten konserttien sarja toteutetaan yhteistyössä Särestöniemi-museon, Kittilän kunnan kulttuuritoimen, Kittilän kunnan elinkeinopalveluiden, Levin Matkailu Oy:n, House of Laplandin ja Flatlight Creative Housen kanssa.

Konserttisarjan toteutusta on tukenut Suomen kultturirahasto.

 
skr_vihrea_1.gif