Työpajat

 
 
 
2017_Tyopaja_Juha_1000x1000px.jpg

Kaukosen koulu

Ke 07.06. klo 09.00-17.00
To 08.06. klo 09.00-15.00
Pe 09.06 klo 09.00-16.00

58,00 €

Runous ja Hiljainen tila

Hiljaisuus-festivaalin yhteydessä järjestettävä ”Runous ja hiljainen tila” -työpajassa tutustutaan runouden keinoihin ja sovelletaan niitä hiljaisuuden ja tilan teemoihin. Runouden perinteessä on hahmotettavissa lukuisia runouskäsityksiä, joissa hiljaisuus, maailmasta vetäytyminen ja erilaiset rajojen ylitykset ovat keskeisiä. Työpajassa pohditaan voimakkuuksia ja tiloja niin tekstin kuin ympäristön tasolla. Runous on kaikista kirjallisuudenlajeista tiivein ja ilmaisuvoimaisin. Mitä tarkoittaa runollinen ajattelu ja mihin kaikkeen sitä voi soveltaa? Miten vähällä asian voi sanoa tai toisaalta miten paljon jokin tietty asia kestää paisuttamista?

Työpajassa tutustutaan erilaisiin runouden ilmaisukeinoihin tekemällä kirjoitusharjoituksia sekä tutkimalla ja kokeilemalla, millainen vaikutus kirjoitusympäristöllä on tekstiin. Tärkeä paino on myös tekstien editoimisella ja uudelleenkirjoittamisella. Runo on tuskin koskaan kertakirjoittamalla valmis, vaan vaatii työstämistä. Millaista on hyvä editointi, miksi kirjoittajan täytyy olla myös hyvä lukija? Editoimisen lähtökohta on havaitseminen ja tarkka lukeminen. Jokainen kirjoittaja hyötyy lukemisen ja editoimisen tekniikoista. Editoimisen voi nähdä myös kirjoitusprosessin yhdeksi vaiheeksi.

Työpajaan osallistuvat saavat pienen ennakkotehtävän. Ohjaaja ottaa ilmoittautuneisiin yhteyttä noin viikkoa aikaisemmin. Kurssin ohjaaja Juha Rautio on runoilija ja kirjoittamisen opettaja.

Lisätietoja: juha.t.rautio@gmail.com.

 

Työpaja järjestetään yhteistyössä Revontuliopiston kanssa.
 

 
Otto_Akkanen_2.jpeg

Kaukosen koulu

Ke 7.6.2017 klo 9.00-11.30
To 8.6.2017 klo 9.00-11.30
Pe 9.6.2017 klo 9.00-11.30
La 10.6.2017 klo 9.00-11.30

27,00 €

Kontakti-improvisaatio- ja kehonhuoltotyöpaja

Opettaja: Otto Akkanen

Tässä kontakti-improvisaatiotyöpajassa työskentelemme lempeästi itsemme ja muiden kanssa. 
Aloitamme aamut rauhallisesti lämmitellen pareittain tai ryhmässä ja siirrymme tekemään energisempiä harjoituksia ja tansseja tunnin loppua kohti. Ajoittain työskentelemme myös yksin, mutta yhä somaattisesti omia aisteja kuunnellen ja kunnioittaen.  
Pääasiana kurssin läpi ovat kontakti-improvisaation perustaidot, kuten tuen ja painon virtauksen kuuntelu aistimuksiemme avulla sekä kehon eri tonukset (jänteykset/jännitteet) ja niiden vaikutus parityöskentelyyn.

***************
OTTO AKKANEN on tanssija ja tanssinopettaja. Hän on opettanut kontakti-improvisaatiota ja improvisaatiota Itä- ja Keski-Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Opetuksessaan hän korostaa tuntoaistin merkitystä oppimisessa. Hän on valmistunut tanssijaksi Pohjois-Karjalan Ammattiopisto Outokummusta vuonna 2006 ja Tanssin opettajaksi Frankfurt University of Music and Performing Arts vuonna 2016

Lisätietoja kurssista: otto.akkanen@gmail.com
 

Työpaja järjestetään yhteistyössä Revontuliopiston kanssa.