hiljaisuus-fb-cover.png

Hiljaisuuden Vuodenajat:
KAAMOS

LA 26.1.2019 KLO 12:00
La 26 1 2019 klo 15:00

Hiljaisuuden Vuodenajat -monitaiteisen konserttisarjan toinen osa on nimeltään Kaamos. Keskitalven esitys- ja konserttikokonaisuudessa pureudutaan taiteen keinoin pohjoisen vuodenajoista mystisimpään ja sävyrikkaimpaan. Monia aisteja herättelevässä kokonaisuudessa yleisö vaeltaa taiteilijoiden mukana halki talvisen Särestön, aistien ja kuunnellen tilaa niin ulkona kuin Särestön Galleriassa ja Ateljeessakin.

Särestöön rakennettua kokonaistaideteosta ovat luomassa ilma-akrobaatti Saara Ahola, jonglöörit Sakari Männistö ja Peter Åberg (Ruotsi), äänitaiteilija Agnes Hvizdalek (Itävalta), lyömäsoitintaiteilijat Janne Tuomi ja Mikael Heikkilä sekä äänisuunnittelija Tuomas Skopa. Valosuunnittelusta vastaa Riikka Vuorenmaa ja kokonaisuuden taiteellisina suunnittelijoina toimivat sirkustaiteilija Henna Kaikula ja klarinetisti Lauri Sallinen.

Saara Ahola on monipuolinen akrobaatti, joka on viime vuosina nähty Ruotsissa Cirkus Cirkörin ja Östgöta Teaternin produktioissa. Sympaattinen ja taitava esiintyjä saa yleisön puolelleen. Rovaniemeltä Lontooseen muuttanut karismaattinen Sakari Männistö on työskennellyt jonglöörinä monenlaisissa nykysirkusteoksissa. Lisäksi Sakari on tehnyt monia eri taiteenlajeja yhteen tuovia teoksia ja esiintynyt esimerkiksi kamariorkesterin solistina. Ruotsalainen Peter Åberg on jonglööri, akrobaatti sekä muusikko. Musiikki näkyy Peterin jongleerauksessa ja hän on kehittänyt oman jongleerausvälineen, joka synnyttää äänimaisemia jonglöörin käsissä.

Lyömäsoitintaiteilijat Janne Tuomi ja Mikael Heikkilä ovat monipuolisia ja vahvoja muusikkopersoonia, ja ovat mm. lyömäsoitinyhtye Osuma Ensemblen kantavia voimia. Wieniläinen vokalisti Agnes Hvizdalek on erikoistunut abstraktiin, ihmisääntä hämmästyttävän monipuolisesti hyödyntävään äänitaiteeseen. Hän toimii laajalti eurooppalaisella kokeellisen ja improvisoidun musiikin kentällä ja on osallistunut lukuisiin monitaiteisiin yhteistyöprojekteihin.

Valosuunnittelijana kokonaisuudessa toimii rovaniemeläinen Riikka Vuorenmaa, jolle Kaukosen valon muuttuvat värisävyt ovat tuttuja. Riikka on tehnyt valo-, kuva- ja äänisuunnitteluita sekä lavastuksia niin suurille näyttämöille kuin pienen mittakaavan kiertäviin esityksiinkin. Äänisuunnittelija Tuomas Skopa työskentelee musiikin, elokuvan ja esitystaiteen parissa. Monipuolinen äänisuunnittelun ammattilainen viimeistelee tammikuisen taidekokemuksen.

Kokonaisuuden Taiteellinen suunnittelu
Henna kaikula
Lauri Sallinen

ilma-akrobatia
Saara Ahola

jongleeraus
sakari männistö
peter åberg (ruotsi)

ääni
Agnes Hvizdalek (itävalta)

lyömäsoittimet
Mikaerl heikkilä
Janne Tuomi

äänisuunnittelu
Tuomas Skopa

Valosuunnittelu
Riikka Vuorenmaa

Tuotanto
Taiteilijayhdistys Hiljaisuus ry

Tukija
Suomen kulttuurirahasto

skr_vihrea_1.gif
 

Yhteistyökumppanit
Särestöniemi-museo
Mummola Travels
Flatlight Creative House
House of Lapland
Levin Martkailu Oy
Kideve - Kittilän Elinkeinopalvelut
kittilän kulttuuritoimi


kittilän kulttuuritoimi järjestää maksuttoman kuljetuksen klo 15 alkavaan konserttiin leviltä ja kittilästä.


Reitti:
13:30 Levi Spa
13:55 Kittilä Hotelli ja Nesteen huoltoasema

liput
35 € + pvm (ennakkoon) / 38€ (ovelta)

lipputiedustelut ja ryhmämyynti

info@hiljaisuusfestivaali.fi