Monitaiteinen vuosittainen

Hiljaisuus-festivaali

Kaukosen kylässä Kittilässä järjestettävä festivaali kokoaa vuosittain joukon ihmisiä monitaiteisen ohjelmiston äärelle kauniiseen kylämiljööseen.

 

Hiljaisuus-festivaali tuo Lappiin kansainvälisestikin kiinnostavimmat esitykset ja taiteilijat. Festivaali tarjoaa alustan yllättäville kohtaamisille niin ihmisten, Lapin luonnon, kuin eri taiteenlajienkin välille. 

Hiljaisuus-festivaalin ytimessä on uusi  suomalainen säveltaide ja nykysirkus sekä  Kaukosen kylän kaunis maisema tupineen ja kylänraitteineen. Vuonna 2018 yhdeksättä kertaa järjestettävä festivaali syntyi haaveesta täyttää Kaukosen kylä korkeatasoisella taiteella. Hiljaisuus-festivaalin erityisen tunnelman luovat ainutlaatuiset esitykset ja ennen kaikkea Kaukosen kylään kokoontuvat ihmiset.

Hiljaisuus-festivaalin tapahtumien ydin sijoittuu Kaukosen kylään. Tapahtumia järjestetään myös Kittilän keskustassa. Kun saavut Kaukoseen, löydät kaiken tarvitsemasi Työväentalolta. Nähdään siellä!

 

Taiteelliset johtajat

Vuonna 2018 taiteellisina johtajina toimivat säveltäjä Outi Tarkiainen ja sirkustaiteilija Henna Kaikula.

Henna_Kaikula_by_Miina_Alajarvi.jpg

Henna Kaikula (s. 1980) on toiminut Hiljaisuus-festivaalin taiteellisena johtajana syksystä 2016 lähtien. Henna on kokenut sirkustaiteilija ja esiintyjä, joka on työskennellyt laaja-alaisesti nykysirkus-, tanssi-, teatteri- ja monitaidekentällä Suomessa ja ulkomailla. Henna on kiinnostunut erityisesti taiteellisesta työstä monitaiteisissa työryhmissä sekä esitysten luomisesta epätyypillisiin esitystiloihin. Henna vastaa Hiljaisuus-festivaalin esittävien taiteiden ohjelmiston suunnittelusta sekä Hiljaisuus-residenssin kehittämisestä. Kaukosen kylään kokoontuu kansainvälinen joukko monitaiteisesta työskentelystä kiinnostuneita esittävien taiteiden ammattilaisia vuosittain Hennan kutsumina.

Taiteelliset_johtajat_2017_Outi_web.jpg

Outi Tarkiainen (s. 1985) on toiminut Hiljaisuus-festivaalin taiteellisena johtajana vuodesta 2015. Outi on yksi sukupolvensa kiinnostavimpia säveltäjiä ja säveltänyt vokaali-, kamari- ja soolosoitinmusiikkia, teoksia orkesterille ja solistille sekä musiikkia jazzorkestereille. Outi vastaa ensisijaisesti Hiljaisuus-festivaalin musiikkiohjelmiston suunnittelusta. Hiljaisuus-festivaalille hän  kokoaa vuosittain kiinnostavan joukon monitaiteisesta yhteystyöstä kiinnostuneita muusikoita ja säveltäjiä.

www.outitarkiainen.fi